Haber

İstanbul Büyükşehir’den Eyüpsultan’a 4 açılış

İSTANBUL (İGFA) –Birden fazla park, meydan ve İşkur’un bulunduğu Eyüpsultan’a getirilen projelerin toplu açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Yardımcısı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İki AK Parti belediye başkanının uyarısı üzerine açılan Silahtarağa Gençlik Parkı yerine Haliç’i kirletecek tesisi iptal ettiklerini hatırlatan Önder İmamoğlu, “Allah onlardan razı olsun. Bizi uyardılar ve dediler ki; Buraya yapılacak arıtma tesisi hem ilçeler hem de Haliç için sıkıntı yaratabilir. Bunun için onlara teşekkür ediyorum.” Millet İttifakı ve millet iktidarının 14 Mayıs’ta göreve başlayacağını belirten İmamoğlu, “Konya, Kayseri, Van ve Amasya’nın çalışmaları devam edecek. Her yerde yaşadığımız sıkıntılı anların ardından sadece üzerine bir avuç beton dökülürken üzerine demir parmaklıklar atılan beton temelden değil, modern rasyonel şehirlerin gelişimine hizmet edecek bir dönemi başlatacağız. İstanbul’da ve deprem bölgesinde.

Silahtarağa Gençlik Parkı’nın Eminönü’nden Alibeyköy Cep Otogarı’na kadar 12 kilometrelik yeşil hattın oluşmasını sağladığı bilgisini veren İmamoğlu, Eyüpsultan’a getirilen projeler hakkında şöyle konuştu:

“Avrupa Yakası Şubesi konseptli bir yere gittiğimde ofis binasını görünce ‘arkadaşlar burası büyük bir ofis değil mi? Baştaki arkadaşım yemin ederim büyük dedi. ‘O zaman burayı millete açalım’ dedim. Parkı ve bahçesiyle güzel bir sosyal tesis olur burası. Eyüpsultan’daki siyasi arkadaşlarım buna her zaman ihtiyaç olduğunu söylediler. Onu açtık. Haliç Spor Parkı ve teleferik meydanını da hizmete açıyoruz. Sahillerin halka kapatılmasına müsamaha göstermiyoruz. Eşsiz bir yaşam fırsatı olarak Haliç’i İstanbullulara emanet etmekten gurur duyuyoruz… Eyüpsultan’da da Bölge İstihdam Büromuzu açıyoruz. Başta hanımlar olmak üzere iş arayan gençlerimize hizmet vermek ve göreve başladıkları andan itibaren 100 binden fazla kişiye iş bulmak; Enstitümüz İstanbul İSMEK kurslarında meslek odaklı iş gücü yetiştiren ve sertifika verme modeli ile iş bulan bu merkezlerin 19’uncusunu Eyüpsultan’da açıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu